Press

Dinar al Cotton House: un luxe de cada dia
11/2015
|
En el nostre estil de vida estressant, molts cops és difícil trobar un moment per desconnectar de la feina, la redacció, l'oficina o les trucades de mòbil. El Cotton (Gran Vía de les Corts Catalanes, 670) t'ofereix un menú de migdia per 25 euros, en un ambient tan tranquil que us oblidareu que sou al centre de Barcelona.

Si encara no coneixeu aquest hotel, us expliquem que va obrir les seves portes el 23 de febrer, però fa segles que forma part de la ciutat. Aquest preciós edifici és l’antiga seu de la Fundación Textil Algodonera, un edifici del segle XIX d’estil vuitcentista neoclàssic.

En la rehabilitació, s’ha fet una feina exquisida per mantenir-ne els sostres, les impressionants escales i part del mobiliari de l’antic edifici. No us perdeu l'escala de cargol situada a l'esquerra del hall: és una raresa arquitectònica construïda als anys 50 i amb un gran renom entre els experts en arquitectura, doncs està penjada des de dalt i no s'aguanta a terra.

Al primer pis, trobareu el Batuar, un restaurant encantador i ple de grans i curiosos miralls on podreu tastar el seu menú de luxe. El dia que hi vam anar, de primer plat es podia triar entre un trinxat de col amb bolets, una coca de porro amb butifarra i rovellons i un 'vitello tonnato' amb cremós de ventresca de bonítol del nord i rúcula. Tres plats que beuen de la tradició catalana, però que sempre tenen un punt innovador i sorprenent.

De segon, vam poder escollir entre uns calamars amb ceba i carbassa caramelitzada, un salmó a la planxa amb fonoll en textures i un filet de porc ibèric amb 'gnocchi' i trompetes de la mort. Com podeu veure, els plats són plenament de temporada i van canviant la carta en funció dels productes frescs que troben al mercat.

De postres, mousse de iogurt amb xocolata blanca, maduixes del bosc i mango, 'torrija' amb fruits secs i gelat de moscatell i amanida de fruita de temporada sobre sorbet de granada.

Pel cafè, passeu a la seva meravellosa terrassa que dóna a l'interior d'illa de l'Eixample i que conserva elements originals (dues fonts de pedra i l'enreixat). Si fa bon dia, a Barcelona tenim sort i no plou gaire, podreu seure en un dels seus sofàs i contemplar la frondosa vegetació que hi han plantat. Fusta, plantes, arbres i cap soroll: és o no és el paradís?