Press

Cotton House Barcelona: locul care nu seamănă cu nimic altceva
10/2016
|
Impozant, irezistibil, sofisticat, teatral, cu o amprentă olfactivă unică, Cotton House Hotel din Barcelona este o locație de poveste, ce te îmbie la reverie, creație și relaxare supremă.

Cei care mă cunosc știu că sunt mare iubitor  de vreme caldă și uscată, iar după toate calătoriile mele de până acum (dupa unele repere, considerabile ca număr) am ajuns la concluzia că m-aș muta doar în două orașe din această lume. Mi-ar plăcea să trăiesc 6 luni pe an la Barcelona și restul timpului la Los Angeles. În <Orașul Îngerilor>, aș închiria un apartament în Hollywood, aproape de Runyon Canyon (acolo unde aș alerga în fiecare dimineață), iar la Barcelona mi-aș stabili rezidența într-unul dintre apartamentele impecabile ale hotelului Cotton House, un hotel cu un puternic aer colonial ce îmi aduce aminte de scrierile lui Gabriel Garcia Marquez.

Inaugurat în anul 2015 și apreciat de revista Condé Nast Traveller drept cel mai bun hotel nou deschis în Europa în ultima vreme, Cotton House depășește cu mult sfera convențională a hotelurilor obișnuite de 5 stele. Aparține Autograph Collection by Marriott și se recomandă prin hashtagul #exactlylikenothingelse. Ocupă o poziție centrală pe celebra Gran Via de les Corts Catalanes; clădirea este emblematică, construită în stil neoclasic și înscrisă pe lista monumentelor istorice ale orașului, găzduind odinioară sediul Asociației Fabricanților de Bumbac din Catalunya.

Procesul de renovare și de transformare a hotelului de astăzi a început în anul 2013, a costat câteva zeci de milioane de dolari, însă rezultatul este unul spectaculos. Renovarea s-a făcut cu mare atenție pentru păstrarea detaliilor originale. Mai mult, altele noi au fost scoase la iveală. Responsabil de tot este celebrul designer de interior Lazaro Rosa-Violan, cel care a comisionat și numeroasele lucrări de artă expuse de-a lungul scării centrale sau în zona de Concierge, situata la etajul 5. Celebra scară în spirală construită în anul 1957 a fost recondiționată, însă interesant este faptul că aceasta este suspendată de tavan, astfel încât dă senzația de plutire.

Serviciile de la Cotton House sunt, poate, cele mai bune pe care le-am întâlnit până acum în Europa. Personalul îți memorează numele cu lejeritate, iar până când camera ta va fi gata vei fi invitat să iei loc în lobby-ul hotelului, acolo unde vei fi servit cu limonadă proaspată, bomboane fine de ciocolată sau prajituri de casă. Încă de la intrare te vei îndrăgosti de parfumul care reprezintă amprenta olfactivă a hotelului.

Este vorba despre un parfum din flori de bumbac, special creat de o casă de parfumerie spaniolă, care este eliberat treptat prin conductele de aerisire, astfel încât în fiecare colțișor vei simți aroma discretă și inconfundabilă.

Cotton House Hotel dispune de 83 de camere și 5 apartamente. De la camerele basic, numite Cotton, până la apartamentele spațioase, peste tot predomină simplitatea și confortul. Paleta coloristică este discretă, predomină albul și accentele timide de crem, galben sau albastru. Așternuturile sunt realizate din cel mai fin bumbac (cu 300 de fire pe centimetru pătrat), pernele sunt moi ca niște nori pufoși, iar despre calitatea somnului experții spun că doar în hotelurile din lanțul Fairmont se doarme mai bine. Produsele de toaletă aparțin unui brand pe care l-am descoperit cu prilejul șederii mele aici: Ambra Nera de la Ortigia Sicilia. Toate produsele lor sunt naturale, nu conțin parabeni și sunt realizate în întregime din produse ce provin din zona mediteraneană.

Zona de Concierge se numeste Gossypium, iar aici vei găsi răspuns la toate întrebările tale. Pe același nivel se află și biblioteca, încăperea mea preferată din acest hotel. Aici este locul perfect unde te poți retrage pentru a citi o carte sau pentru a savura un ceai după-amiaza. The Library uimeste prin design interior, obiectele de artă și frescele recondiționate. Restaurantul principal al hotelului se numește Batuar și este conectat cu Cosmopolitan Cocktail and Bar, care impresionează prin selecția de cocktailuri.

Dimineața, micul dejun se servește fie la bar, fie pe terasa luxuriantă a hotelului, ce imprimă acestuia un discret aer colonial. Alegerile sunt dificile, întrucat poți uita ușor de dietă având în vedere torturile proaspete și aspectuoase, servite chiar la breakfast, și așezate chiar lângă barul cu sucuri naturale, granola și iaurt organic. Terasa hotelului de la etajul 6 are o piscină mică și cochetă, suficientă pentru a te răcori în zilele cele mai calde ale anului, iar de aici panorama asupra orașului îți taie răsuflarea. Poți savura un pahar cu șampanie în timp ce privești în depărtare Sagrada Familia, iar atunci tot ceea ce îți trece prin minte este că… «viața este frumoasă». Salud!